Menu

SwiftDeck used to deck Australia Pavilion exhibition at Venice Architecture Biennale

The new Australian pavilion, a dark granite cube containing a white box on the edge of the canal, was the talk of the Giardini when it was unveiled at last year’s Venice Biennale of Art.

Now the pavilion is set to make another splash, this time as part of the Venice Architecture Biennale – with a deck and swimming pool.

Using LinkWood Blonde SwiftDeck, and factory finished in Feast Watson Grey Deck Look the Swiftdeck System compliments the exhibition as an integral part of the design.

18-venice_thepool_opening-9950

A young swimmer takes a dip in The Pool installation by Aileen Sage Architects' Amelia Holliday and Isabelle Toland with Michelle Tabet in the Australian Pavilion at the Venice Architecture Biennale. Photo: Brett Boardman Photography

A young swimmer takes a dip in The Pool installation by Aileen Sage Architects’ Amelia Holliday and Isabelle Toland with Michelle Tabet in the Australian Pavilion at the Venice Architecture Biennale. Photo: Brett Boardman Photography

12-australian-pavilion-the-pool-by-aileen-sage-architects-amelia-holliday-and-isabelle-toland-with-michelle-tabet-photo-brett-boardman 11-australian-pavilion-the-pool-by-aileen-sage-architects-amelia-holliday-and-isabelle-toland-with-michelle-tabet-photo-brett-boardman 5-australian-pavilion-the-pool-by-aileen-sage-architects-amelia-holliday-and-isabelle-toland-with-michelle-tabet-photo-brett-boardman 4-australian-pavilion-the-pool-by-aileen-sage-architects-amelia-holliday-and-isabelle-toland-with-michelle-tabet-photo-brett-boardman